Se vores store udvalg af

Jeep biler til privatleasing

Find biler her
JEEP COMPASS

Vi får dig ud at køre - nemt og enkelt.

Hos FCA Capital kan du lease din bil på de vilkår, der passer bedst til dine behov. Det er nemt og hurtigt, at lease din bil igennem FCA Capital, og vi ser altid mulighederne frem for begrænsningerne.

Enkelhed

Jeep er et levende stykke bilhistorie, selv om mærket er blevet mere mainstream.
Formerne er så klare, at ethvert barn kan tegne en klassisk Jeep i løbet af få minutter. Og det er en af hemmelighederne bag designet, som har overlevet i mere end 70 år; enkelhed.

Det var nemlig også et af kravene, da den amerikanske hær i 1940 bad tre bilfabrikker om at komme med hver deres bud på et let køretøj. Willys, Ford og Bantam var hurtigt klar med terrængående firehjulstrukne modeller, som lignede hinanden.

jeeps historie
Jeep Willy MA

De to første fik kontrakt, og Fords model kaldet GP – G for Government og P for 80 tommers akselafstand – kom hurtigt til at hedde ”Gii Pii” eller ”Jeep” af de slangelskende amerikanske tropper. Nogle mener, at soldaterne var så imponerede af bilens terrænegenskaber, at de opkaldte den efter en figur fra Skipper Skræk-tegneserien, nemlig jungledyret ”Eugene the Jeep”, der kunne klare nærmest uløselige problemer.

Den lille seje bil, som i Willys-udgaven var udstyret med en 2,2-liters firecylindret ”Go Devil”-motor på 60 hk, med et moment på 142 Nm kunne komme frem overalt, og den blev hurtigt symbolet på de Allieredes sejr i 2. verdenskrig. Det blev til hele 700.000 Jeeps fra Ford og Willys under krigen.

Da freden sænkede sig...

så Willys et nyt marked for civile terrænbiler. De første blev solgt i 1945, og brandet ”Jeep” blev officielt registreret i 1950.

Fabrikken byggede op gennem 1950’erne en række modeller med firehjulstræk baseret på den klassiske Jeep. Her fulgte også ladvognen FC-70. I næste årti tog mærket et spring ind den civiliserede amerikaners hverdag med stationcars som Super Wagoneer med V8-motor, firehjulstræk og automatgear.

jeeps historie
jeep SUV historie

I løbet af 1970’erne...

kom de første Cherokee SUV-modeller med plads til hockeymoms og surfbræt på taget. Det var dog først med Grand Cherokee fra 1984, at grundstammen til de familievenlige SUV-modeller, vi kender i dag, blev lagt.

Den var nemlig for en Jeep uhørt komfortabel på vejen, og havde flere indstillingsmuligheder i terrænet. I disse år tog Jeep med Comanche pickuppen også kampen op mod USA’s mest solgte bil, Ford F150. Indtoget fra Mercedes satte sit præg i 90’erne med stadig flere personvognsagtige modeller med tyske fingeraftryk. Jeep-modellerne er dog stadig forholdsvis unuancerede og er i Nordamerika et mainstream mærke, modsat Europa, hvor Jeep har en højere status.

I det nye årtusinde

er modellerne blevet forfinet, og sælges snart herhjemme som konkurrenter til de øvrige modeller i premium-segmentet. Alle modeller har dog stadig den markante kølergrill med syv opretstående gitterhuller som signatur.

jeeps historie